Ruimte voor training, coaching, creativiteit, cultuur en ontspanning.

Balkanto
Balkanto

Gemengd Balkan-koor Balkanto

Altijd al willen zingen in een koor? Kom dan eens luisteren in de Perelaar in Langelille, naar het koor Balkanto. We zingen liederen uit de Balkan; zoals uit Bulgarije, Kroatië, Servië en Griekenland. Ervaar hoe deze zangstijlen soms uitbundig zijn en dan weer ingetogen en melancholiek.

Samen zingen is een groot goed in die landen en dient vaak als begeleiding bijvoord bij het werken op het land wanneer de oogst binnengehaald wordt. Ook het zingen van liederen is vanzelfsprekend in kroegen, op feesten en op folklore festivals. De liefde in al haar facetten is een geliefd thema.

Je hoeft geen muziek te kunnen lezen. Het meeste repertoire heb ik ingezongen. Je kunt de eerste keer vrijblijvend langskomen, luisteren of proberen mee te zingen. We repeteren eens in de week op maandag van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Perelaar
Kerkeweg 77
8484 KB Langelille

Als je meer wilt weten bel dan 0561 481741 of stuur even een mailtje naar jannetjes@ziggo.nl

Zanggroeten,
Jannie Schermer


Trio Hotnàher
Trio Hotnàher

Trio Hotnàher, bestaat uit Jannie Schermer, Els Horsman en Hans Koerts Meijer.

Op het repertoire staan melodieën uit heel Europa. Ze spelen op feesten en verzorgen (koffie)concerten. Ze begeleiden onder de naam 'Vranje' de dansgroep Oriënt uit Culemborg met Oud-Hollandse dansen.

Jannie zingt en bespeelt vele instrumenten, waaronder de kaval (een Bulgaarse herdersfluit), de klarinet, de Franse doedelzak (cornemuse), de chrotta (een soort cello) en de baglama (een Grieks snaarinstrument).

Els bespeelt de accordeon en trekzak.

Hans zingt en slaat zich een weg door de slaginstrumenten, zoals de tapan (Turkse trom), de tarabuka (Turkse vaastrom), de snare-drum en tamboerijn.

Hotnàher speelt ook in viermensformatie (met bas, gitaar en tambura), voor het begeleiden van volksdansavonden.


Trecento
Trecento

Trecento, bestaat uit een trio dat muziek uit vroeger eeuwen weer tot leven brengt.

De drie muzikanten spelen makkelijk in het gehoor liggende melodieën en meerstemmige liedjes, waarin ondeugd, liefde en smart elkaar afwisselen. Soms nodigt het de toehoorders uit om een lied mee te zingen.

Doedelzak, verscheidene soorten fluiten, een chrotta (soort cello) door Jannie, gitaar door Bas van Geel en trommen door Hans en hun driestemmige zang vormen het instrumentarium waarmee een veelkleurig muzikaal optreden wordt uitgevoerd.

Het trio wordt ondermeer gevraagd voor themafeesten, jubilea, verjaardagen en trouwerijen en verzorgt nu en dan een koffieconcert.